Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Numerus fixus in techniekonderwijs slecht plan

Woensdag 1 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs zou werk moeten maken van de opleidingsplekken bij techniekstudies, vindt de Tweede Kamer. Zes onderwijsinstellingen hebben een numerus fixus voor hun techniekopleidingen ingesteld, terwijl er juist een groot tekort aan werknemers met een techniek-diploma is op de arbeidsmarkt.

De Hogeschool in Leiden, Rotterdam, Utrecht, Arnhem/Nijmegen en inholland in Amsterdam en Avans Breda hebben een numerus fixus ingesteld om het aantal instromende studenten te beperken. Dit, terwijl er laatst een techniekpact werd opgesteld om juist meer studenten naar het techniekonderwijs te krijgen.

D66-kamerlid Kees Verhoeven weet dat er een tekort is aan vakbekwame technici en wil dat de scholen af zien van de numerus fixus. Hij vindt dat er beter moet worden samengewerkt met het bedrijfsleven, dan zou de numerus fixus niet nodig zijn.

Bron: Nu.nl