Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

On Stage: Werken met gezondheid en schoonheid

Maandag 4 februari 2013 - Charlotte Portielje

De meeste studenten moeten tijdens het volgen van een studie op een gegeven moment stage lopen. Voor velen is dit een spannend moment. Door ervaringen te delen, kunnen studenten alvast een eerste indruk krijgen over wat hen te wachten staat. Om de twee weken hebben wij een interview met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week: Het bedrijf Santesa BV.

Santesa
Het bedrijf brengt consumenten producten op de markt, die via retailers/ winkels aan de consument verkocht worden. De consumenten producten hebben enerzijds betrekking op gezondheid (voedingssupplementen) en anderzijds op schoonheid (huidverzorgingsproducten). Bekende merken zijn: Dr. van der Hoog, Dermolin, ClearSkin en Essential Organics. Voor dit interview spraken wij met René Portielje, General Sales Manager bij Santesa.

Stage lopen bij Santesa
Vanuit het hoofdkantoor Santesa in Weesp worden alle marketing en verkoopactiviteiten verzorgd. De producten worden voornamelijk op de Nederlandse markt afgezet, dus je krijgt als stagiaire een goed kijkje in de keuken. De stagiairs worden in gezet op Consument en Trade Marketing. Hieronder vallen de taken: marktonderzoek , projecten als vak en consument beurzen, exportplan en online activiteiten.

We vroegen naar de voor- en nadelen van stagiairs. René: ‘’Voordelen zijn onbevangenheid (geen historisch besef), affiniteit met jonge doelgroep. Projecten oppakken waarvoor in de organisatie te weinig tijd is. Een nadeel zou kunnen zijn dat stagiairs veel tijd nodig hebben voor begeleiding.’’ Santesa vindt het belangrijk dat stagiairs beschikken over enthousiasme, analytisch denken, teamwork en initiatief durven nemen.

Als laatst gaf René Portielje nog een tip voor stagiairs: “Afspraak is afspraak. Goed luisteren, observeren en inlevend vermogen zijn erg belangrijk. Bereid je voor door winkels te bezoeken, op websites te kijken en je te verdiepen in andere social media.’’

Ben je nieuwsgierig naar dit bedrijf? Ga dan naar: http://www.sterkingezondheid.nl/

 

Heb jij ook een leuke, interessante of aparte stage? Je kunt contact opnemen via redactie@stagemotor.nl