Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.115 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

‘Onzichtbare jongeren’ moeten opgespoord worden

Dinsdag 1 december 2015 - Esmee

Gemeenten moeten jongeren op sporen die niet naar school gaan en ook niet werken. Op dit moment zijn dat ongeveer 66.000 jongeren.

Om te beginnen gaat het kabinet met 35 gemeenten afspraken maken. Deze afspraken zijn voor de jongeren die niet voor werkbegeleiding in beeld zijn bij de UWV, zij gaan niet naar school en hebben geen werk. Deze afspraken moeten ervoor zorgen dat deze jongeren wel aan de studie of werk gaan.

De gemeenten moeten hun bestanden gaan vergelijken met elkaar. Het kan nu wel al  met jongeren tot 23 jaar, wat weinig gebeurt, maar de gemeenten wil dat er gekeken wordt naar de bestanden van jongeren tot 27 jaar.

Vervolgens moeten de gemeenten gaan zorgen dat deze jongeren gaan meedraaien in de samenleving. Dit moeten de gemeenten in samenwerking doen met scholen, het UWV en werkgevers.

Bron: nu.nl