Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Pubergesprek leidt tot huisartsbezoek

Vrijdag 23 november 2012 - Merely van der Drift

Ieder kind moet naar de schooldokter op de basisschool. Denk je dat alle ellende voorbij is, dan mag je in de tweede klas ook nog een keer langs. Dan wordt je weer opgemeten en wordt er gekeken of alles klopt met je lichaam. Op verschillende scholen in Amsterdam komt er nu nog een gesprek bij, namelijk het pubergesprek.

Wanneer de scholieren in de vierde klas zitten, krijgen ze een pubergesprek met de GGD. Na veel onderzoek en proeven bleek dat dit pubergesprek effect heeft. 4 scholen introduceren dit nu. Tijdens dit gesprek gaat het niet meer alleen over je lichaam en hoe het thuis gaat. Onderwerpen zoals alcohol, drugs en seks zijn het middelpunt van zo’n gesprek. De kids zijn in hun puberteit en worden blootgesteld aan de gevaren hiervan.

Uit de proeven is gebleken dat de helft van de VMBO-leerlingen na dit gesprek wordt doorgestuurd naar hun huisarts. De reden hiervoor is alcohol, drugs of seks. Bij de havo- en vwo-leerlingen ligt dit percentage 20 procent lager.

Bron: nationaleonderwijsgids.nl