Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Rekentoets schrikt aankomende onderwijzers af

Maandag 29 oktober 2012 - Merely van der Drift

Sinds 2006 is op de Pabo de rekentoets ingevoerd. Deze toets is verplicht voor alle studenten en een voorwaarde om je studie voort te zetten. Het is belangrijk om deze toets te halen, omdat jij later je leerlingen ook weer goed rekenles moet geven. Toch kiezen er steeds minder scholieren voor de opleiding Pabo, omdat ze de rekentoets niet aandurven.

Vanaf 6 jaar geleden, is het aantal aanmeldingen en het aantal inschrijvingen sterk gedaald. Hoewel bijna op elke opleiding de Nederlandse taaltoets verplicht is, schrok de rekentoets toch veel aankomende leraren en leraressen af. Studenten denken dat er meer van hun gevraagd wordt en zijn bang dat ze niet goed genoeg zijn om deze toets te halen.

In totaal zijn er vergeleken met 2006 17 procent minder aanmeldingen. Daarnaast is het aantal studenten wat ook echt begint met de opleiding gedaald met 21 procent.          

Bron: telegraaf.nl