Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Schadevergoeding na pepperspray

Donderdag 27 september 2012 - Merely van der Drift

Vorig jaar was de Occupy constant in het nieuws. Overal waren ze wel aan het protesteren. Zo ook op de universiteit in Californië. 21 studenten waren aan protesteren, toen ze door een veiligheidsbeambte van de universiteit in hun ogen werden gespoten met pepperspray.

Deze 21 studenten waren bezig met een sit-in. Een sit-in is een geweldloos protest. De protestanten gaan dan naast elkaar op een rij zitten en blokkeren de doorgang. Ze waren niet gewelddadig, maar toch vond de veiligheidsbeambte dat ze bedreigend en irritant waren en spoot bij allemaal pepperspray in hun gezicht.

Helaas voor de sprayende vent is alles op film opgenomen en hebben de slachtoffers nu een klacht ingediend. Deze klacht is serieus genomen en de universiteit heeft besloten dat ze per persoon 23.000 euro uitgekeerd krijgen. Toch niet heel slecht. In totaal betaalt de universiteit een miljoen euro voor het incident. Één voordeel, de stoere sprayer heeft lekker zijn spullen mogen pakken.

Bron: www.nos.nl