Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.160 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Scholen mogen geen tentamenboete geven

Donderdag 16 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Minister Jet Bussemaker zou iets moeten doen aan de universiteiten die een bijdrage vragen aan studenten die zich te laat hebben ingeschreven voor een tentamen, vinden D66, CDA en GroenLinks. Op drie universiteiten in Nederland moeten studenten betalen wanneer zij een tentamen willen maken, maar te laat waren met het inschrijven. Volgens de wet mag dit niet.

Jet Bussemaker zei dinsdag tijdens het vragenuurtje dat dit verboden is. Scholen mogen studenten wel vragen om zich op tijd in te schrijven voor tentamens, zodat zij rekening kunnen houden met materialen en lokalen.† Scholen mogen alleen geen financiŽle drempels opwerpen tijdens de studie.

Bussemaker gaat niet gelijk ingrijpen maar gaat in overleg met alle partijen om te bepalen wat het beste is. Wanneer de bijdrage blijft bestaan dan zal ze de wet moeten aanpassen.

Bron: Nu.nl