Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

School moet stageplekken garanderen

Maandag 4 november 2013 - Sharon Kardjo

Volgens PvdA-Kamerleden Tanja Jadnanansing en Mohammed Mohandis moet het niet meer zo zijn dat studenten uitvallen, omdat er geen stageplek te vinden is voor hen. Scholen moeten in de toekomst een stagegarantie geven en dit wordt dan ook besproken in de Tweede Kamer.

Volgends Jadnanansing moeten scholen studenten beter helpen bij het zoeken naar een stageplaats. Overheid en ondernemers moeten ook meer hun best doen om meer stageplekken te creren. Het wordt tijd dat scholen hun verantwoordelijkheid nemen en bij een tekort aan stageplaatsen moeten zij niet onbeperkt studenten toelaten.

Minister Jet Bussemaker is het eens met het feit dat scholen niet onbeperkt studenten moeten toelaten als er niet genoeg stageplaatsen beschikbaar zijn. De afgelopen maanden is er veel gedaan om het tekort tegen te gaan, maar het is nog steeds erg moeilijk voor studenten om een stageplek te vinden. Denk vooral aan sectoren waar het door de economische problemen niet goed gaat.

Bron: AD.nl