Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.112 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Sites UvA en HvA slecht beveiligd

Maandag 17 november 2014 - Tara Stokdijk

In Folia, het gratis weekblad voor studenten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA), werd naar buiten gebracht dat de websites van UvA en HvA kwetsbaar zijn.

Twee studenten van de HvA meldden dit aan het weekblad. Een ssl-certificaat, die gegevens moet versleutelen en moet laten zien dat de gebruiker een beveiligde verbinding heeft, is verouderd. Hierdoor kunnen inloggegevens worden buitgemaakt.

De studenten leggen in detail aan Folia uit hoe zij de sites kunnen hacken en gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen verkrijgen. De studenten hebben hier ook een melding van gedaan bij de ict-afdeling van de UvA en de HvA maar zij krijgen al sinds september geen antwoord meer.


Bron: Nu.nl