Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.157 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Skirre tijden

Woensdag 29 augustus 2012 - Merely van der Drift

Vakantie is afgelopen en alle scholen beginnen weer een beetje op gang te komen. Om mij heen hoor ik dan ook veel geklaag over de kosten van de studieboeken, want een boek kost al snel 70 euro. Niet getreurd, dit kan veel goedkoper!

Studeren is nou eenmaal duur en veel studenten zitten dan ook met de kosten die ze moeten maken. Een deel besluit zelfs geen boeken te kopen, wanneer deze te duur zijn. Zonde, want zo haal je misschien heel je opleiding niet. Er zijn veel makkelijkere manieren om aan je boeken te komen. Steeds meer sites gaan naast gewone boeken, ook tweedehands boeken verkopen. Zo kan je terecht bij bol.com en deslegte.com, maar ook studieboekenmarkt.nl. Je bespaart al snel 60 % op je boeken. De kwaliteit is misschien iets minder, maar vaak gebruikt je de boeken toch maar een semester.

Marktplaats is ook een idee om te kopen. Hier is alleen het probleem dat het een stuk minder zekerheid geeft dat je de boeken ook daadwerkelijk binnen krijgt. Bij bol.com kan je bijvoorbeeld melden wanneer je boek niet is aangekomen en dan krijg je je geld terug. Bij marktplaats is dit niet zo. Vriendin van mij had het vorig jaar met een groot deel van haar boeken en later bleek dat een klasgenoot precies hetzelfde had. Uiteindelijk bleek die jongen ook gewoon op dezelfde school te zitten. Je wordt belazerd waar je bij staat.

Lukt het niet om een boek tweedehands te krijgen? Zoek dan verder naar een eerdere versie. Zo had ik een wettenbundel uit 2003 terwijl je eigenlijk 2012 zou moeten hebben. Voor drie euro besteld en het meisje kwam hem persoonlijk brengen. Iedereen verklaarde me voor gek, maar uiteindelijk zat er geen verschil in. Tentamen heb ik helaas niet gehaald, maar dat is een ander verhaal. Je kan je het nog via school proberen. Op bijna elke school zit wel een studystore en anders zit het in de grote steden. Hier koop je nieuwe boeken, maar omdat je een student bent krijg je wel extra korting. Dat scheelt toch weer wat geld!

Als laatste tip: Ga niet alvast heel de boekenlijst kopen, vaak heb je de helft niet nodig. De leraar verteld het vaak gelijk de eerste les en ga dan pas bestellen. Van te voren research doen is natuurlijk nooit fout, dan kun je het gelijk halen. En je kan natuurlijk ook altijd zelf je boeken weer te koop zetten!


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle