Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Slechte baankans voor universitair afgestudeerden

Dinsdag 28 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) brengt in de Keuzegids Universiteiten 2015 naar buiten dat zo’n driekwart van de universitair afgestudeerden de komende jaren een matige tot slechte kans heeft op het vinden van een studie gerelateerde baan.

Economen, juristen en bedrijfskundigen  zullen het hiermee het zwaarst hebben. Dit betreft een derde van alle eerstejaars. Voor studies als sociale wetenschappen, natuurwetenschap en bouwkunde is de situatie matig.

De studies die wel een gunstig vooruitzicht hebben zijn informatica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, tandheelkunde en theologie. De Radboud Universiteit Nijmegen, de Open Universiteit en Wageningen University scoren het best.

Bron: Nu.nl