Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Staat loopt 21 miljoen euro mis

Woensdag 6 november 2013 - Sharon Kardjo

De belastingontwijking van de NS kostte de staat 21 miljoen euro. Dit komt doordat de NS een dochteronderneming heeft in Ierland. Dit schrijf minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciŽn in een brief aan de Tweede kamer.

De staat is de enige aandeelhouder van de NS. De NS moet dividend afdragen aan de staat en vennootschapsbelasting. Door de constructie met de dochteronderneming in Ierland van de NS ontvangt Nederland minder vennootschapsbelasting, maar wel meer dividend.

De staat loopt ongeveer 8 miljoen euro aan inkomsten mis per 100 miljoen euro winst. In het jaar 2012 heeft de NS een winst van 264 miljoen euro gemaakt en liep hierdoor 21 miljoen euro mis. De NS is tevens het enige bedrijf dat belasting ontwijkt via een samenwerking in het buitenland.

Bron: NU.nl