Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Stage lopen in een trein

Donderdag 2 mei 2013 - Charlotte Portielje

De komende maanden zijn er studenten als conducteur te vinden in Arriva treinen. Studenten van mbo-opleidingen uit het Noorden (Friesland en Groningen) lopen stage als steward en als controleur van vervoersbewijzen.

Vorig jaar ging Arriva voor het eerst te werk met stagiairs. Dit is zo goed bevallen dat dit jaar opnieuw studenten de kans krijgen om stage te lopen bij Arriva. De eerste dagen van de stage zijn vooral theoretisch. De stagiairs krijgen uitgelegd welke vervoersbewijzen toegestaan zijn en wanneer er welke boete wordt gegeven. Daarnaast krijgen de stagiairs aan het begin uitleg over de apparaten waarmee ze gaan werken.

Als het theoretische gedeelte erop zit, mogen de stagiairs de stof gaan toepassen in de praktijk. De stagiairs werken vaak in groepen. Dit zorgt voor een gezellig sfeer. De stageperiode bij Arriva is circa 12 weken.

Bron: OOG TV