Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Stagiairs worden uitgescholden

Woensdag 15 mei 2013 - Charlotte Portielje

Word je als stagiairs behandeld als medewerker van het bedrijf of als slaaf? Dit kan erg verschillen, elke stageplek is anders. Maar uit onderzoek blijkt dat één op de vijf stagiairs wordt uitgescholden.

Het onderzoek is van de Erasmus Universiteit en een Studentenbureau. Stagiairs hebben vaak last van pesterijen op hun stageplek. Ze worden slachtoffer van machtsmisbruik of er wordt vaak over ze geroddeld. Van de 1400 ondervraagden zeggen 280 stagiairs hier last van de hebben.

Naast de pesterijen klagen de studenten ook over dat er te weinig contacturen zijn met school. Niet alleen de studenten vinden dit een verbeterpunt ook de stage bedrijven vinden het slecht dat school nauwelijks contact houdt.

Bron: AD.nl