Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Startersbeurs voor werkloze jongeren

Maandag 8 april 2013 - Charlotte Portielje

In Lelystad begint de gemeente met een startersbeurs voor werkloze jongeren. De werkloze jongeren moeten onlangs een mbo-, hbo- of wo- diploma hebben gehaald. Maximaal 80 van deze jongeren krijgen van de gemeente Lelystad een startersbeurs. Hiermee kunnen de jongeren voor een half jaar werkervaring op doen bij een geschikte werkgever.

Vaak wordt er bij banen gevraagd om personeel met al enige werkervaring. Dit is de grootste valkuil voor net afgestudeerde jongeren. De startersbeurs gaat ervoor zorgen dat de studenten naast een diploma ook werkervaring op hun C.V. kunnen zetten.

De startersbeurs bedraagt 500 euro per maand. Dit kan worden gezien als een soort stagevergoeding. Daarnaast wordt er nog 100 euro per maand apart gehouden voor cursussen of opleidingen. De startersbeurs moet ook voorkomen dat hoogopgeleiden functies gaan vervullen van laagopgeleiden. Misschien dus een goed idee om bij meerdere gemeenten in te gaan voeren.

Bron: NZG