Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Steeds minder leer-werkplekken

Dinsdag 14 mei 2013 - Charlotte Portielje

Een bepaalde mogelijkheid van studeren is werken-leren. Je combineert je studierichting met je opleiding. Vier dagen in de week werk je dan, om zo werkervaring op te doen, en één dag ga je naar school toe. Voor studenten vaak een fijne manier, want zo verdien je ook aardig wat. Alleen wordt werken-leren steeds moeilijker.

Het aantal leer-werkplekken neemt in een snel tempo af. Vooral de technische mbo-studenten zijn hier de dupe van. Nederland heeft de komende jaren tienduizenden technische studneten nodig, maar helaas werken bedrijven tegen.

Niet alleen de technische sector heeft hier last van, alle leer-werkplekken dalen. In de technische sector is de daling wel het grootst. Vergeleken met vorig jaar is het aanbod van leer-werkplekken gehalveerd naar 20.000.

 

Bron: RTL

Trefwoorden: Studenten Mbo Werkplekken Leer