Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.102 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Strippen en lesgeven, verboden of toegestaan?

Maandag 18 maart 2013 - Charlotte Portielje

Een docent is ontslagen omdat hij naast het lesgeven ook werkte als stripper. Een docent heeft natuurlijk een voorbeeldfunctie, maar betekent dit dat docenten geen ‘bijzondere’ bijbaantjes mogen hebben?

De docent gaf pianoles op een muziekschool. De man in kwestie verdiende bij als stripper en naaktmodel. Hij had de school hier niet over geďnformeerd en op het moment dat de school er achter kwam, is de man op staande voet ontslagen.

De docent was het niet eens met zijn ontslag. Volgens hem waren zijn bijbaantjes geen goede reden tot ontslag. Hij vond dat het geen belemmering was voor het functioneren als goede leraar. De man stapte daarom naar de rechter. De rechter besloot dat de leraar weer mocht gaan werken als docent onder de voorwaarde dat hij met zijn bijbaantjes zou stoppen. De leraar is na het oordeel ook gestopt met strippen. Na 30 jaar lang in dienst te zijn geweest bij de school, mag hij nu weer aan te werk als pianoles docent.

 

Bron: JuroFoon