Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten doen hun beklag over bezuinigingen Zadkine

Donderdag 13 december 2012 - Merely van der Drift

Het Zadkine staat op de rand van de afgrond. Nadat ze een paar panden had gekocht, begon het slechter te gaan met de economie. Er was geen andere oplossing dan op heel veel te gaan bezuinigen. De studenten vinden nu dat zij hierdoor benadeeld worden.

In totaal heeft het Zadkine een tekort van 19 miljoen euro. Dit is natuurlijk niet zomaar weggewerkt, dus moet ze op zoveel mogelijk fronten gaan bezuinigen. Dit moet alleen niet ten koste gaan van de leerlingen. En volgens hun doet het dat nu juist. De jongerenafdeling van de SP, ook wel ROOD genoemd, heeft het allemaal onderzocht en een rapport over gemaakt.

Een van de hoofdredenen voor het geklaag is het lesuitval. Er zijn te weinig leraren, dus kunnen niet altijd alle lessen doorgaan. Wanneer ze wel doorgaan, zitten de studenten met 30 of meer op elkaar gepropt in een klaslokaal. Op deze manier krijgen ze niet de aandacht die ze horen te krijgen. Dit is het resultaat van het ontslag van 500 werknemers.

Ook is er een tekort aan lesmateriaal. Hierdoor en in combinatie met de andere factoren lopen de studenten een achterstand op, die moeilijk bij te werken is. Minder leraren zorgt voor minder voorlichting. De studenten vinden dan ook dan ze te weinig informatie over stage krijgen. Als dit dan ook al niet lukt, hebben ze eigenlijk geen zin meer in de studie. Hierdoor stopt een groot deel er sneller mee of loopt de kantjes er vanaf. De studenten hebben hun beklag al meerdere malen bij de directie gedaan, maar worden simpelweg afgewimpeld met smoezen. Het rapport is nu aan de commissie onderwijs van Rotterdam gegeven.

Bron: rijnmond.nl