Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten geëvacueerd door brand

Donderdag 21 februari 2013 - Charlotte Portielje

Er is gisterenavond een boerderij afgebrand in Friesland. De boerderij bestond uit vele studentenkamers en appartementen. De boerderij en de naastgelegen gastverblijven zijn volledig afgebrand.

Door de kou hadden de studenten gisterenavond de houtkachel aangezet. Deze houtkachel begon uit het niets te roken en er kwam vuur uit de schoorsteenpijp. Hoogstwaarschijnlijk is dit de oorzaak geweest van de afbranding van de boerderij. De 17 studenten en 4 andere vaste bewoners werden gisterenavond geëvacueerd. Doordat de woningen niet meer te redden waren, werden de evacués ondergebracht op een plek in de buurt. Er vielen geen gewonden bij de brand.

De brand is gebleven bij de boerderij. De woningen rondom de boerderij waren niet in gevaar. Wel wordt er gesproken van asbest, maar niet met schadelijke gevolgen. Of de houtkachel de oorzaak is van de brand, is nog niet bevestigd door de politie. Verdere mogelijke oorzaken worden nog onderzocht.

 

Bron: AD