Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten hebben slapeloze nachten

Maandag 18 februari 2013 - Charlotte Portielje

In de Amsterdamse wijk Bijlmer hebben studenten overlast door gevangenen. De Bijlmerbajes staat niet ver van studentenhuizen vandaan. Overlast en angst is het gevolg van het geschreeuw.

De gevangenen zorgen voor erge overlast. Vooral aan het eind van de avond en ’s nachts laten de gedetineerden van zich horen. Niet alleen de mensen in de gevangenis zijn luidruchtig, maar ook familie en vrienden staan rondom de Bijlmerbajes te schreeuwen naar de gevangenen. Volgens de omwonende studenten zorgt dit voor een beangstigende sfeer.

Studenten wonen op een steenworp afstand van de gevangenis. Alleen een sloot en een muur zorgen voor de scheiding tussen de studentenwoningen en de Bijlmerbajes. De studentenwoningen zijn rode containerwoningen. Bij dit terrein wordt duidelijk aangegeven dat betreding alleen toegestaan is voor bewoners. Alsnog staan er ’s nachts naast de woningen van studenten familie en vrienden van gedetineerden.

De studenten kunnen hierdoor slecht slapen. En van de studenten laat weten aan Het Parool, dat hij hoopt dat er dikker glas komt in de Bijlmerbajes. Hij verwacht dat het ervoor zorgt dat schreeuwen naar elkaar geen zin meer heeft, omdat je elkaar dan niet meer kan horen. Of de gevangenis er iets aan gaat doen is onbekend.

Bron: Het Parool