Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.102 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten in woningen worden extra belast

Dinsdag 20 november 2012 - Merely van der Drift

In de studentenstad Gent is een groot huizentekort. Niet alleen voor de studenten, maar ook voor jonge gezinnen. De stad kampt met problemen en moet iets doen om het op te lossen. Veel studenten wonen in een eengezinswoning en het stadsbestuur wil ze er nu uithebben.

Studenten moeten creatief zijn in een studentenkamer vinden. Heel veel studenten hebben daarom besloten om met een paar medestudenten een eengezinswoning te huren. Wel blijven ze thuis ingeschreven staan. Veel jonge gezinnen kunnen nu moeilijk tot niet een woning vinden, omdat alle geschikte woningen al bezet zijn.

Het stadsbestuur wil nu een extra belasting gaan heffen op de samenwonende studenten. Dit wordt een tweede verblijfsbelasting. Het is bijna zeker dat tussen 2013 en 2014 deze belasting wordt ingevoerd. De kosten van deze belasting zijn nog niet bekend.

Bron: standaard.be