Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.115 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten moeten konijn doden

Maandag 25 maart 2013 - Charlotte Portielje

Reuzegom, een Leuvense studentenclub, verplicht haar nieuwe leden om een konijn te doden. De bedoeling is dat de studenten een half jaar voor het konijn zorgen en vervolgens het beest te slachten en op te eten.

Dit wordt gezien als onderdeel van de ontgroening. In BelgiŽ wordt een ontgroening ‘een doop’ genoemd. De ontgroeningen van studentenclubs zijn niet altijd bedacht met gezond verstand. Maar deze ontgroening gaat voor veel mensen te ver.

Vaak vindt er bij een ontgroening een geheimhoudingsplicht plaats. Dat is bij deze ontgroening niet helemaal gelukt. De dierenrechtenorganisatie GAIA was snel op de hoogte van de opdracht. De voorzitter van de dierenorganisatie laat weten dat, als het verhaal klopt, er strafbare feiten plaatsvinden. Voor inbreuk op dierenwelzijn zijn er boetes tot 12.000 euro en verschillende maanden cel.

Het opvoeden, doden en eten van konijnen heeft niks te maken met het bewijzen van een geschikt lid van een studentenvereniging. In BelgiŽ is het al eerder fout gegaan tijdens een ontgroening. Een student belandde in een vat met een bijtende stof erin. De jongen hield er 3e graads- en levensgevaarlijke brandwonden aan over.

Of het verhaal over de konijnen klopt, heeft de studentenvereniging nog niet toegegeven. In een anonieme e-mail laat de studentenvereniging weten dat ze nooit iets te maken hebben gehad met dierenmishandeling. Maar goed, waar rook is, is vuur…

Bron: Powned