Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.168 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten mogen hacken

Dinsdag 19 maart 2013 - Charlotte Portielje

Minister Plasterk gaf studenten de opdracht om de computers van de gemeente Haarlemmermeer en Logius te hacken. De studenten voerde de hackpoging uit in het bijzijn van meneer Plasterk.

De studenten van de Academie voor ICT en Media van de Haagse Hogeschool waren uitgekozen om te kijken of er nog zwakke plekken waren in de beveiligingen van de gemeente. De studenten kwamen tot hen teleurstelling niet heel ver door de beveiliging heen. Ze kwamen niet bij belangrijke stukken of gegevens. Wanneer ze er bijna bij waren werden ze alsnog tegengehouden door bepaalde beveiligingen.

De hackpoging faalde dus. Dit betekent dat de computers voldoende beveiliging hebben op dit moment. De legale hackpoging hoort bij een project waarbij studenten Nederlandse overheidssystemen, in een bewaakte omgeving, proberen te hacken. Dat de hackpoging mislukt is heeft te maken met dat de studenten beveiligingsstrategie niet kennen van de overheid. Ze kijken met een frisse nieuwe blik naar het systeem en proberen zo de strategie te ontcijferen. ‘Gelukkig’ voor de overheid, is dat niet gelukt.

Bron: Rijksoverheid