Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten printen pistool uit

Dinsdag 14 mei 2013 - Charlotte Portielje

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) beschikt over een 3D-printer. Dit is een printer die geen papiertjes uitprint, maar hele voorwerpen. Er staan verschillende blauwdrukken online en door deze te downloaden kan je bepaalde voorwerpen uitprinten, waaronder een pistool.

De HvA heeft de studenten en docenten verboden om een pistool uit te printen met de 3D-printer, want dat gebeurde namelijk. Een docent Informatica van de HvA kondigde maandag via Twitter aan dat hij als experiment het pistool wilde gaan uitprinten. De HvA heeft de printer stop gezet. Het is, volgens de school, namelijk niet de bedoeling om met onderwijsmiddelen wapens of onderdelen daarvan uit te printen.

 De blauwdruk van het pistool is 100.000 keer gedownload. Inmiddels is de blauwdruk offline gehaald op verzoek van Defensie.

Bron: AD