Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten vinden universiteit te streng

Woensdag 10 september 2014 - Tara Stokdijk

Steeds meer onderwijsinstellingen maken gebruik van het bindend studieadvies (bsa). Dit houdt in dat scholen hun eisen die staan voor het behalen van het schooljaar aanscherpen. Vooral universiteiten worden strenger en dit pikken studenten niet. De landelijke studenten vakbond (LSVb) heeft hier nog nooit zoveel klachten over gehad.

Een voorbeeld van een school die kritischer naar de studenten is geworden is de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Wanneer je daar studeert moet je het eerste jaar in een keer halen, anders moet je stoppen met de opleiding. Zo kan het na het zakken voor één tentamen dus al over zijn.

Bij de Universiteit Leiden krijgen studenten zelfs in het tweede jaar met bsa te maken. Dit houdt in dat studenten, bij het halen van te weinig punten, aan het einde van jaar twee kunnen worden verzocht de opleiding te verlaten.  Wanneer jou dit als student overkomt en je wil bezwaar aantekenen dan loop je vaak tegen de muur. In de zomer zijn de meeste onderwijsinstellingen gesloten en kunnen studenten bij niemand terecht.

Bron: Telegraaf