Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten zeilen

Dinsdag 19 maart 2013 - Charlotte Portielje

1 april is het zover. Het grootste studenten zeilevenement van Europa gaat voor de 25ste keer van start. De Race of the Classics heeft ruim 450 studenten die deelnemen aan de race. Deze studenten zijn verdeeld over negentien klassieke zeilschepen.

De Race of the Classics vindt plaats in de Rotterdamse haven. Vanaf Rotterdam zeilen de studenten naar Engeland om vervolgens naar Brugge in België te gaan en de eindbestemming is op 7 april in Amsterdam. De race bestaat uit verschillende teams die gevormd worden door verschillende steden. Amsterdam heeft zelfs drie teams, Rotterdam en Leiden hebben er twee. Daarnaast doen Utrecht, Groningen, Leeuwarden, Eindhoven, Maastricht, Driebergen, Nijmegen en Wageningen mee. Naast de steden, zeilt ook de Nederlandse Marine, Nyenrode en de organisatie mee.


Doe je niet mee aan de wedstrijd? Maar wil je er graag nog iets van meekrijgen? Dan kan je de dag voor vertrek langskomen op de open dag in de Rotterdamse Veerhaven. Op deze dag kan je de schepen bewonderen en een beetje sfeer proeven van de race die de dag later van start gaat.

 

Bron: Telegraaf