Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten zijn klaar met kabinetsplannen

Woensdag 12 juni 2013 - Charlotte Portielje

Komende week wordt er actie gevoerd door studenten tegen de invoering van het leenstelsel. Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, heeft vrijdag laten weten dat het leenstelsel voor bachelorstudenten een jaar wordt uitgesteld. Voor wo-studenten gaan de plannen gewoon door, maar studenten zijn het helemaal niet eens met de plannen. Ze vinden dat het leenstelsel helemaal niet moet doorgaan.

Een week lang worden er lokale acties uitgevoerd tegen de plannen van het kabinet. Studenten- en jongerenorganisaties ondersteunen deze acties. Naast de jongerenorganisaties liet ook Jasper van Dijk, SP-Kamerlid, weten dat hij de acties steunt. Hij vindt het terecht dat de studenten deze acties ondernemen. Tijdens de crisis moet studeren gestimuleerd worden en niet gedemotiveerd vindt Jasper van Dijk.

Studenten vinden het onbegrijpelijk dat de ideeŽn voor het leenstelsel bij masters gewoon doorgaat. Zeker na de schokkende onderzoek uitslagen van het Centraal Plan Bureau.

Bron: Telegraaf