Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.168 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten zorgen voor meer verkeersslachtoffers

Donderdag 2 mei 2013 - Charlotte Portielje

De ov-jaarkaart wordt waarschijnlijk afgeschaft voor studenten. Hierdoor gaan meer studenten met eigen vervoer naar hun school. Dit gaat er voor zorgen dat er tientallen extra verkeersslachtoffers komen bij jongeren van 16 tot en met 25 jaar.

Arcadis in Arnhem onderzocht de gevolgen van het verdwijnen van de ov-jaarkaart. Studenten zijn niet-ervaren rijders. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties op de autowegen. Daarnaast rijden studenten vaak in oudere auto’s, dit zorgt ook voor meer risico’s. In 1991 is de ov-jaarkaart voor studenten ingevoerd. Sinds dat moment is het aantal ongevallen aanzienlijk gedaald. Door het hebben van een ov-jaarkaart pakken veel studenten niet vaak de auto, scooter of fiets meer.

Het afschaffen van de ov-jaarkaart zorgt dus niet alleen voor meer kosten voor de studenten. Maar er zijn ook meer artsen en politieagenten nodig. Hiervan is weer het gevolg dat zorgverzekeraars duurder uit zijn. Er zijn dus nóg meer negatieve gevolgen bij het afschaffen van de ov-jaarkaart.

 

Bron: Gelderlander