Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studententevredenheid stijgt

Vrijdag 13 mei 2016 - Gianna

Steeds meer studenten zijn tevreden over de inhoud van hun opleiding. Bij studenten op universiteiten gaat het om 70% en bij studenten op hogescholen om 60% van de ondervraagden.

Jaarlijks wordt de Nationale Studenten Enquête (NSE) in opdracht van Studiekeuze123 afgenomen onder studenten. Ruim 700.000 studenten werden ondervraagd van 70 universiteiten en hogescholen. Er werden vragen gesteld over de inhoud van de opleiding, verkregen vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten en studiefaciliteiten.

De reden van het lagere tevredenheidspercentage van studenten op hogescholen heeft te maken met de studieroosters en stagebegeleiding. Studieroosters zouden niet op tijd bekend gemaakt worden en op stages vinden de studenten dat ze te weinig leren.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) laat weten blij te zijn met de resultaten van de enquête en de stijging van de tevredenheid. De resultaten kunnen gezien worden als een compliment naar de bestuurders, docenten en decanen van de hogescholen en universiteiten.  

 

Bron: telegraaf.nl