Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studeren met onvoldoende rekenvaardigheid straks verledentijd

Woensdag 26 november 2014 - Tara Stokdijk

58 procent van alle eindexamenkandidaten in het voortgezet onderwijs heeft een voldoende gehaald voor de rekentoets. De toets is dit jaar voor het eerst afgenomen bij eindexamenkandidaten. Vanaf 2016 moet de toets gaan tellen voor het diploma.

Het gemiddelde cijfers is een 5,9. Er is een groot verschil te zien in de resultaten van het vmbo en het vwo. Het gemiddelde bij het vmbo is een 5,3 en bij vwo een 7,1.

Er is veel kritiek gekomen op de rekentoets omdat voorbereiding niet mogelijk is. Sander Dekker van Onderwijs zegt de toets te gaan verbeteren. Vanaf 2016 telt de toets voor het diploma. Zo moet het rekenniveau van studenten omhoog gebracht worden.

Bron: Nu.nl