Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studiebon voor deeltijdstudenten

Donderdag 6 november 2014 - Tara Stokdijk

Ministers Jet Bussemaker en Lodewijk Asscher vinden dat volwassenen, met of zonder baan, moeten blijven leren. Ze hebben daarom plannen uitgewerkt om leergierigheid te stimuleren. Deze plannen gaan 65 miljoen euro kosten.

Er moeten een soort studiebonnen komen waarmee deeltijdstudenten onderwijs kunnen inkopen. Zo’n bon is ter waarde van 1250 euro. Het gaat hier om lessen in zorg, welzijn en techniek. Alleen studenten die nog geen bachelor- of masterdiploma hebben kunnen hier gebruik van maken.

Bussemaker en Asscher vinden dat opleidingen beter rekening moeten houden met deeltijdstudenten. Er wordt te weinig rekening gehouden met verplichtingen van deze studenten zoals werk en gezin. Ook wordt er geen rekening gehouden met de kennis en ervaring die zij al hebben.

Bron: Nu.nl