Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studieschuld wordt steeds hoger in Amerika

Donderdag 4 oktober 2012 - Merely van der Drift

Terwijl in Nederland de langstudeerboete en het sociale leenstelsel gesprek van de dag zijn, worden de schulden in Amerika ook steeds groter. 20 procent van alle huishoudens had twee jaar geleden een studieschuld.

De Amerikanen zijn massaal aan het bezuinigen. De economie gaat niet goed en dat hebben ze zelf ook wel door. Hoewel de schulden van creditcards en leningen omlaag gaan, blijft de studieschuld maar stijgen. De schulden zijn vergeleken met 23 jaar geleden verdubbeld. En dat is zorgwekkend.

Het verschil tussen arm en rijk is al erg groot in Amerika, maar voor de armen wordt het steeds moeilijker om te kunnen studeren. Steeds meer willen studeren, in de hoop later een baan te kunnen krijgen. Door deze vele aanmeldingen worden de kosten steeds hoger en hoger. Met als resultaat dat er meer leningen genomen worden.

Bron: lening-geld-lenen.nl