Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.112 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Taal- en rekentoets bij lerarenopleiding blijft

Maandag 10 november 2014 - Tara Stokdijk

Minister Jet Bussemaker zei donderdagavond in de Tweede Kamer niet van plan te zijn om de net ingevoerde taal- en rekentoets bij lerarenopleidingen af te schaffen. Bussemaker zegt dat de eisen juist zijn aangescherpt omdat het niveau omhoog moet.

Vooral mbo’ers die naar de hbo-lerarenopleiding gaan scoren slecht op de taal- en rekentoets. ChristenUnie en SGP vinden de net ingevoerde toetsen niet eerlijk omdat studenten zich er niet op kunnen voorbereiden. Ook zijn deze partijen bang dat de lerarenopleidingen te weinig nieuwe aanwas zullen binnenhalen.

Bussemaker vindt het niveau van de studenten belangrijker. Ze noemt de lerarenopleiding de belangrijkste opleiding van Nederland, omdat deze studenten de toekomstige generaties les zullen geven.

Bron: Nu.nl