Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Tentamenweken zonder stress

Maandag 6 mei 2013 - Charlotte Portielje

Je kent de stress vast wel. Je tentamenweek komt steeds dichterbij, maar je hebt nog niks geleerd. Uitstellen is heel makkelijk, veel studenten maken hier dan ook optimaal gebruik van. Heb jij er moeite mee om informatie in je hoofd te stampen? Wetenschappers hebben nu iets ontdekt waardoor je dingen beter opslaat, geen stress meer dus.

Het is heel simpel. Het knijpen in een balletje schijnt de werking van de hersenen te bevorderen. Doordat je met je rechterhand in een balletje knijpt kan je beter dingen opslaan. De kracht die je uitoefent met je hand heeft namelijk invloed op je linkerhersenhelft. Deze helft van je hersenen is verantwoordelijk voor het opslaan van informatie.

Stap twee is natuurlijk het herinneren van de opgeslagen informatie. Alles kan wel in je hoofd zitten, maar je moet het uiteindelijk ook weer op papier krijgen. Ook hier hebben de wetenschappers aan gedacht. De oplossing hiervoor is namelijk het knijpen in het balletje met je linkerhand tijdens het tentamen. Hierdoor wordt de rechterhelft van de hersenen gestimuleerd. Deze helft is ervoor om dingen beter te kunnen herinneren. Probleem opgelost dus, een stressballetje aanschaffen en vervolgens zonder stress je tentamenweek in.

Bron: Studenten.net