Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Tientallen nepuniversiteiten in China

Woensdag 29 juni 2016 - Gianna

Je diploma in ontvangst nemen en er achter komen dat deze niks waard? Dit klinkt als een grap maar dat is het totaal niet. Er bestaan namelijk tientallen nepuniversiteiten in China waar studenten niets vanaf weten.

Oplichters zijn wel in elke sector te vinden, maar dat gehele universiteiten nep zijn is bijna ondenkbaar. Zo blijkt maar weer dat niet alleen de producten uit China ‘fake’ zijn.

Om studenten te behoeden van het kwaad heeft een Chinese website verschillende nepuniversiteiten gepubliceerd die de boel oplichten. In totaal gaat het al om 118 universiteiten die nep blijken te zijn.

Studenten schrijven zich in bij deze universiteiten en hebben soms jarenlang niet door dat ze worden opgelicht. Ze volgen gewoon colleges samen met hun klasgenoten. In sommige gevallen kwamen studenten er pas achter bij het in ontvangst nemen van hun diploma.

De oplichters verdienen zich kleurenblind met al het collegegeld dat studenten hun betalen. Je vraagt je dan vast af hoe dit allemaal mogelijk is. De namen van de nepuniversiteiten lijken heel erg op al bestaande universiteiten. Zo zijn studenten zich er niet van bewust dat ze zich inschrijven bij een foute universiteit.

Bron: rtlnieuws.nl