Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Top 100 universiteiten

Maandag 11 maart 2013 - Charlotte Portielje

Wil jij studeren op één van de beste universiteiten van de wereld? Dan kan je beter je spullen inpakken en vertrekken naar Amerika. De World Reputation Rankings bracht een top honderd uit van universiteiten. De ranglijst is samengesteld door 17.000 academici over de hele wereld.

In de top 50 kwam geen één universiteit in Nederland voor. Gelukkig verder in de top honderd wel. De Universiteit van Leiden, Amsterdam, Delft, Wageningen en Utrecht wisten een plekje te bemachtigen. Maar liefst 44 universiteiten uit Amerika kwamen voor in de ranglijst. Nederland heeft met 5 universiteiten een gedeelde 4e plek gezien het aantal landen.

Havard University blijft ook dit jaar nog steeds een koploper. Dit is al jaren zo. Wat misschien opmerkelijk is voor Nederland, is dat de Erasmus Universiteit ontbreekt. De Erasmus Universiteit laat weten dat zij niet bang zijn voor een afnamen van studenten door de lage ranking. In andere lijsten staat de Erasmus Universiteit namelijk wel in de top 100. Wel wil de universiteit iets doen aan haar reputatie. Een optie zou zijn door meer te gaan samenwerken met andere universiteiten.

Bron: RTV Rijnmond