Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.168 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Tweede Kamer neigt naar instemmen mbo plannen

Woensdag 17 december 2014 - Tara Stokdijk

Jet Bussemaker heeft plannen om het aanbod van mbo-scholen beter op de arbeidsmarkt te laten afstemmen. De Tweede Kamer neigt naar instemmen met dit voorstel. Nog deze week wordt er over het voorstel gestemd.

Bussemaker wil dat het aanbod van mbo-scholen beter op de arbeidsmarkt afgestemd wordt en beter wordt gespreid. Ook wil ze kunnen ingrijpen wanneer scholen in gebreke blijven en moeten leerlingen worden ingelicht over baankansen na het mbo.

Het CDA is tegen de plannen. VVD, PvdA en D66 zijn tevreden met de plannen. PVV en SP twijfelen. De Raad van State vindt dat de plannen weinig toevoegen en dat de scholen hiermee onnodig extra lasten zullen hebben.

Bron: Nu.nl