Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Tweet van de week: De zoektocht naar een stageplek

Vrijdag 7 juni 2013 - Charlotte Portielje

Stagelopen is vaak een verplicht onderdeel bij het volgen van een opleiding. Veel mensen zien het als een leerzame en zware periode. Naast dat het zwaar kan zijn om stage te lopen, is het vaak ook zwaar om een stageplek te vinden. Deze week is het onderwerp daarom: De zoektocht naar een stageplek.

Veel studenten moeten begin september beginnen met het stagelopen. Het is natuurlijk lekker om voor je zomervakantie alles te hebben geregeld en je niet hoeft te stressen over het vinden van een plek. Maar het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Sommige studenten moeten hun eisen ietwat bijstellen om een geschikte plek te vinden, want niet iedereen kan stagelopen bij Facebook…

Ook Alice moet haar eisen iets bijstellen. Dit door te zoeken buiten haar woonplaats. Het gevolg is dan dat je een langere reistijd hebt, maar soms heb je geen keus.

 

Deadlines zijn stressvol. Daar weten de volgende studenten alles van.
 

 

Gelukkig… Niet iedereen zit te stressen over een stageplek. Deze studenten hebben namelijk al een plek binnen en kunnen met een heerlijk gevoel de vakantie ingaan. Gefeliciteerd!

 

Heb jij helaas nog geen stageplek gevonden? Kijk dan bij onze vacatures of er misschien iets voor je tussen zit! http://www.stagemotor.nl/studenten/zoek.htm