Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Vakdiploma voor studenten die moeite hebben met mbo

Dinsdag 16 december 2014 - Tara Stokdijk

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft een plan van aanpak aan de Tweede Kamer geschreven over het nieuwe vakdiploma voor mbo’ers. Dit vakdiploma is bedoeld voor jongeren die het mbo lastig vinden en hiermee toch de arbeidsmarkt op kunnen.

De kansen op een baan worden vergroot door middel van een investeringsfonds voor bedrijven. Deze bedrijven stellen banen beschikbaar voor jongeren op mbo niveau 1 en 2. De jongeren moeten worden beoordeeld op wat zij wel kunnen en niet op wat zij niet kunnen, vindt Bussemaker.

Met het nieuwe vakdiploma zullen de jongeren de vaardigheden leren die ze nodig hebben voor hun toekomstige baan. Ze krijgen ook taal- en rekenles.

Bron: Nu.nl