Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Van slapen word je slim!

Vrijdag 6 juni 2014 - Sanne Hofman

Slapen is misschien wel de favoriete bezigheid van de meeste studenten. Hoe heerlijk is het om na je werk, stage of lange schooldag even in bed te kruipen voor een middagdutje? Voor de studenten die inderdaad wel van slapen houden hebben wij goed nieuws! Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je van slapen slimmer wordt. Je geheugen werkt veel beter als je regelmatig slaapt!

Het wetenschappelijke onderzoek werd uitgevoerd door Chinese en Amerikaanse wetenschappers. Zij deden een microscopisch onderzoek aan de breinen van muizen. Er werden geavanceerde microscopische technieken gebruikt om het levende brein te onderzoeken. Voor het onderzoek leerden de onderzoekers de muizen een nieuw trucje. Een groep van de muizen mocht slapen na het aanleren van dit nieuwe trucje, een andere groep mocht dat niet en werd heel de tijd wakker gehouden. De muizen die mochten slapen na het aanleren van iets nieuws onthielden de nieuwe truc veel beter dan de andere groep muizen.


Hoe komt dit?
Uit de studie blijkt dat tijdens een bepaalde periode in de slaap nieuwe synapsen worden opgebouwd. Synapsen zijn verbindingen tussen hersencellen. Die verbindingen zorgen ervoor dat het geheugen beter wordt.

De studie van de Amerikaanse en Chinese wetenschappers is dus wel degelijk relevant voor studenten. Het onderzoek laat namelijk zien dat nachten lang door leren voor een tentamen totaal niet effectief is. Na het leren kan je beter gaan slapen, zodat je hersenen synapsen kunnen opbouwen. Zo onthoud je de leerstof het beste!


Bron: RTL nieuws