Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Verenigd Koninkrijk populair onder Nederlandse studenten

Maandag 27 augustus 2012 - Merely van der Drift

Het aantal buitenlandse studenten die naar Nederland komt is gestegen. Dit jaar was dit percentage zelfs een op tien. Dit staat gelijk aan 87.000 studenten. Dit komt uit een onderzoek van Nuffic.

Bij de universiteit (3,4 % ) was het aantal studenten meer gestegen, dan in vergelijking bij het hbo †(0,8 % ). Bij de landbouwsector en het kunstonderwijs komen de meeste buitenlandse studenten op af. Met 42,9 % is Maastricht de populairste stad.

De meeste studenten komen uit Duitsland. Dit zijn er 26.050. Hoewel Frankrijk nu nog maar op 2150 studenten staat, is er wel een stijging bezig terwijl de schnitzeleters juist minder komen.

Op dit moment studeren er 46.300 Nederlandse studenten in een ander land. Hier zit een kleine stijging in. De meeste kozen voor het Verenigd Koninkrijk ( 6.600 ) en BelgiŽ ( 5.450 ), maar ook Duitsland, de VS en Spanje zijn erg populair. Wereldwijd studeren er 2,7 miljoen mensen in een ander land dan hun eigen land. Dit is een schatting van de UNESCO.

Mede door de langstudeerboete nemen steeds meer mensen een Gap Year. Dit is een jaar, vaak na hun diploma van de middelbare school, dat ze vrij nemen. Vooral de mensen die niet weten welke opleiding ze moeten kiezen, nemen zo’n jaar om alle mogelijkheden door te nemen. Wel 9 % neemt een zodanig tussenjaar.

Bron: www.nuffic.nl – ‘Mobiliteit in beeld 2012’