Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Verliefd op je collega

Woensdag 13 februari 2013 - Charlotte Portielje

Valentijnsdag komt er weer aan. De dag waarop geliefden elkaar verwennen met cadeautjes, bloemen of kaarten. Misschien is die geliefde wel jouw collega. De kans is redelijk groot, want meer dan de helft van de Nederlandse werknemers heeft weleens gevoelens gehad voor een collega. Dat blijkt uit onderzoek van een Nederlandse vacaturesite onder ruim duizend respondenten.

Steeds vaker komt het voor dat de liefde opbloeit op de werkvloer. De borrels en bedrijfsuitjes met collega’s zorgen ervoor dat de sfeer wat losser wordt. Hierdoor leren collega’s elkaar beter kennen en kan er zomaar liefde ontstaan. Het is ook vaak dat collega’s elkaar meer zien dan hun huidige partner.

Niet alle werkgevers zijn er even blij mee als er een relatie ontstaat tussen collega’s. Relaties op het werk kunnen zorgen voor een mindere productiviteit, irritaties en veel geroddel. 10% van de respondenten geeft aan dat er ontslag volgt als er liefde ontstaat op de werkvloer.

Ben je toch smoorverliefd op je collega, denk dan even goed na voordat je een kaartje stuurt. Bijna 80% van de werknemers zit er namelijk niet op te wachten. Daarnaast kan het voor veel drama op de werkvloer zorgen en misschien wel voor werkeloosheid.  Maar liefde overwint alles.

 

Bron: Nu.nl