Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Verloskundigen zijn grootverdieners

Donderdag 19 september 2013 - Sharon Kardjo

Pas afgestudeerde verloskundigen met een hbo-diploma kunnen meteen aan de slag voor een gemiddeld salaris van 3617 euro bruto per maand. Zij verdienen het meest van alle afgestudeerde HBO’ers.

De gemiddelde salarissen voor alle pas afgestudeerde HBO’ers zijn dit jaar met twee procent gedaald. Pas afgestudeerde journalisten zijn er het meest op achteruitgegaan, namelijk van 2528 euro naar 1912 euro bruto per maand. Dit komt vooral, doordat veel journalisten als freelancer werken. Anderhalf jaar na het afstuderen is één op de vijf journalisten nog steeds werkloos. Dit aantal is verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.

Van alle afgestudeerden die een voltijd HBO-opleiding hebben gevolgd is nu negen procent werkloos. Dit is veel en maar liefst twee procent meer dan aan het begin van 2012. Mensen die een kunststudie hebben gevolgd hebben de minste kans op een baan. In de gezondheidszorg gaat het eigenlijk altijd goed en hier heb je dan ook de grootste kans op een baan.

Bron: NU.nl

 

Trefwoorden: Hbo Werk Geld Student