Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Waarschuwen tegen inbraken via Whatsapp

Dinsdag 7 januari 2014 - Sharon Kardjo

Veel Nederlanders zetten berichtendienst Whatsapp in om elkaar te waarschuwen tegen inbraken in hun buurt. Er zijn verschillende groepen aangemaakt waar buurtbewoners in korte tijd verdachte situaties kunnen melden.

Exacte cijfer zijn niet bekend bij de Nationale politie, maar het blijkt dat buurtbewoners in de afgelopen 6 maanden in tientallen gemeenten een ‘’digitale buurtwacht’’ hebben gevormd. Een stijging van woninginbraken in Bennekom was een reden om een groep op Whatsapp aan te maken. Ongeveer 160 mensen krijgen een melding als iemand iets vermoedt.

Wijkagent Renzo Scholte vindt het initiatief van de buurtbewoners goed. ‘’Hoe meer mensen uitkijken naar een verdachte, hoe beter.’’ Politieagenten gebruiken zelf Burgernet om de inwoners op de hoogte te houden van overvallers. ‘’Bewoners die elkaar onderling informeren gaat veel sneller.’’

Social media deskundige bij de politie, Frank Smilda begrijpt heel goed waarom buurtbewoners Whatsapp gebruiken om elkaar te waarschuwen. ‘’Iemand kan heel snel een hele grote groep bereiken en eventueel ook foto’s meesturen.’’

Bron: AD.nl