Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.153 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Wakker blijven, het blijft moeilijk

Dinsdag 11 september 2012 - Merely van der Drift

Studeren is zwaar. Je hebt te weinig tijd en moet teveel leren. Daarbij wil je ook nog leven, het feesten gaat gewoon door. Dit hou je niet eeuwig vol. Daarom vergrijpen steeds meer studenten zich naar medicijnen, alcohol, drugs en cafe´ne om de zware nachten te overleven. Dit kwam uit een onderzoek van de Radboud Universiteit.

Dit onderzoekt is uitgevoerd onder 1500 Nederlandse studenten op verschillende universiteiten en werd in samenwerking met de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid uitgevoerd. 20 procent van de studenten gebruikt regelmatig nicotine of softdrugs. 5 procent neemt weleens coca´ne en 3,7 procent gebruikt memory boosters. Allen worden niet zozeer gebruikt om echt de prestaties te verbeteren, maar gebruiken het om zich beter te voelen.

De meeste studiebollen gebruiken gewoon cafe´ne om wakker te blijven, zowel koffie als energiedranken zijn zeer populair. Iets minder dan 70 procent gebruikt de energieboosters. Als laatste wordt Ritalin of worden bŔtablokkers gebruikt. Ook dit is voor het energie gedeelte, zodat ze beter en langer kunnen studeren om hun tentamen te halen. Hoewel de drugs illegaal zijn, kan je de bŔtablokkers gewoon op recept halen.

Bron: www.gelderlander.nl


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle