Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Weer meer ontevredenheid over NS

Vrijdag 14 februari 2014 - Sanne Hofman

Elk jaar weer stromen de klachten over de NS binnen. Treinreizigers, vooral studenten, hebben vaak het gevoel dat zij niet op de NS kunnen rekenen. Dat blijkt nu ook weer uit cijfers van de jaarlijkse meting van Locov.

Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat de tevredenheid onder de treinreizigers blijft afnemen. Het is nu al het vierde jaar op rij dat treinreizigers meer ongenoegen uiten over de NS. Het gaat dan vooral om vertragingen van treinen en om het uitvallen van treinen.


Resultaten
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat in 2013 slecht 47 procent van de treinreizigers de NS voor punctualiteit het cijfer 7 gaf. In 2009 was dit nog 56 procent. Een flinke daling dus. De grootste ontevredenheid was afgelopen jaar te zien in het vierde kwartaal. Ondanks dat wij bijna geen winterweer hebben gehad en dus ook bijna geen winterse problemen op het spoor gaf maar 42 procent van de treinreizigers de NS een 7 of hoger.


De NS heeft het in 2013 eigenlijk helemaal niet slecht gedaan. Het grootste deel van de treinen reed op tijd. Het marge van de vertragingen lag tussen de drie en vijf minuten. Dit was niet slechter dan voorgaande jaren. Ondanks dat daalde de tevredenheid toch.


Bron: Spits