Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Wel of geen wiskundeknobbel?

Donderdag 2 mei 2013 - Charlotte Portielje

Wetenschappers hebben een gebied in de hersenen gevonden, waar de ‘wiskundeknobbel’ zit. In dit gebied van de hersenen is te voorspellen of iemand goed in het vak wiskunde is of geen wonder in rekenen is.

Het gebied waar het om gaat heet de hippocampus, dit gedeelte van de hersen is betrokken bij het geheugen. Leerlingen die een grote hippocampus hebben, halen over het algemeen hogere cijfers bij wiskunde.

De Amerikaanse wetenschappers namen het onderzoek af onder 24 kinderen. De kinderen volgden een cursus van 8 weken. Tijdens het volgen van deze cursus werden er hersenscans gemaakt. Hier konden de wetenschappers conclusies uit trekken. Van te voren werd voorspeld welke kinderen er goed zouden zijn in wiskunde en welke kinderen niet. Voor de mensen die heel slecht in wiskunde zijn, schrik niet, dit betekent niet gelijk dat je dom bent. De wetenschappers konden namelijk geen verband vinden tussen het IQ van de kinderen en de prestaties op wiskundig gebied.

 

Bron: nu.nl