Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Welke mbo-uitblinker blinkt het meeste uit?

Woensdag 7 september 2016 - Angelo

Vanaf afgelopen maandag tot 9 november is het mogelijk om te stemmen op één van de uitblinkende mbo-studenten tijdens de Landelijke Uitblinkerverkiezing 2016.

Ze hebben zich het afgelopen jaar onderscheiden. Tijdens de stage, op school of op een andere manier tijdens hun opleiding, deden deze studenten iets exceptioneels. Ik heb het over de Uitblinkers. Mbo-scholen die meedoen aan de Landelijke Uitblinkersverkiezing, mogen jaarlijks één van hun studenten nomineren die als Uitblinker de strijd aangaat met de andere genomineerden.

Eén van de Uitblinkers van dit jaar is Caglayan Sahan. De derdejaars studente Verpleegkunde heeft stage gelopen in het Universiteitsziekenhuis van Munster in Duitsland. In een korte tijd leerde ze, in samenwerking met haar patiënten en Duitse collega’s, de taal spreken en omgaan met de cultuurverschillen.

Mede dankzij deze ervaring zet ze zich nu in om stagelopen in Duitsland voor andere studenten aantrekkelijker te maken. Om dit doel te bereiken, coacht ze op dit moment zelfs een aantal studenten die overwegen om in Duitsland stage te gaan lopen.

Naast Caglayan zijn er nog 35 andere genomineerden waar tot 9 november op kan worden gestemd. Op 24 november zal tijdens het Uitblinkersgala bekend worden gemaakt wie van de genomineerden de Landelijke Uitblinker mbo 2016 is.

Lijkt het jou leuk om, net als Caglayan, in het buitenland stage te lopen? Klik dan nu op de onderstaande link om naar een overzicht te gaan van internationale vacatures.

Een overzicht van internationale vacatures.