Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.109 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Zelfverdedigingscursus studenten

Maandag 29 februari 2016 - Gianna

Na een verkrachting van een vrouw in de buurt van een studentencomplex in Amsterdam-Oost wordt er studenten een gratis zelfverdedigingscursus aangeboden.

Het incident vond vorige maand plaats en sindsdien voelen veel studenten zich onveilig. Een aantal studenten laat weten dat ze meedoen aan de cursus om zich fijner te kunnen voelen in hun omgeving. Daarnaast is de cursus gratis en dus het proberen waard.

Ook wordt er al gebruik gemaakt van een ‘samenfietsplan’ waar studenten op facebook een oproep doen voor een fietspartner. Na het incident zijn er ook maatregelen getroffen rondom het studentencomplex. Er zijn camera’s opgehangen en betere verlichting, ook worden er studentenborrels georganiseerd. Dit moet voor een beter samenzijn gevoel zorgen.

De zelfverdedigingscursus wordt goed ontvangen in Amsterdam-Oost en het stadsdeel wilt daarom zelfs een bijdrage leveren. Er wordt gekeken om de cursus wat breder beschikbaar te maken en om politie en gemeentebeheerders langs studentenhuizen te laten gaan om te praten over veiligheidssituaties.

De studentenunies ASVA uit Amsterdam en Vidius uit Utrecht hebben een meldpunt opgezet waar studenten hun klachten in kunnen dienen. ASVA laat weten dat er bij hun meldpunt vooral veel klachten binnen komen over onveilige studentenwoningen, onveilige omgeving en rare figuren die over straat lopen. De problemen komen steeds weer terug.

De meldingen moeten in kaart worden gebracht en daarmee structurele oplossingen worden bedacht. AVSA laat ook weten dat meer steden met dit soort meldpunten moeten komen voor studenten.

Bron: nos.nl