Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Zelfvertrouwen zorgt voor meer kans op tweede sollicitatiegesprek

Woensdag 10 december 2014 - Tara Stokdijk

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) is gebleken dat mensen met weinig zelfvertrouwen een minder grote kans hebben om uitgenodigd te worden voor een tweede sollicitatiegesprek.

Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt zou je 2,2 tot 2,4 keer minder kans hebben om voor dit tweede gesprek uitgenodigd te worden dan mensen met veel zelfvertrouwen. Knappe mensen hebben 20 procent meer kans om uitgenodigd te worden dan mensen met een gemiddeld uiterlijk.

Mensen met een lichamelijke beperking hebben ook minder kans op een baan. Vooral mensen die moeite hebben met spreken worden minder vaak uitgenodigd. Moeite hebben met lopen wordt het minst vaak als een probleem gezien.

Bron: Nu.nl